Tukea seurakehitykseen

Tukea seurakehitykseen

Suomessa toimii lähes 1000 jalkapalloseuraa. Jokaisella seuralla on oma tärkeä rooli Suomalaisessa jalkapallossa. Osa seuroista on perustettu aikuisten harrastejalkapalloa tavoittelevaksi seuraksi, osa perustaa toimintansa lasten ja nuorten harrastamiseen, kun taas osa seuroista haluaa keskittyä pelaajakehitykseen tavoitellakseen auttaa pelaajia kehittymään ammattijalkapalloilijaksi.

Kaikkia näitä seuroja tarvitaan. Seurat voivat myös profiloitua monipuolisesti. Tärkeää seurojen kannalta on, että jokainen seura itse tietää, mitä varten on olemassa. Näin myös jäsenten, kuten pelaajien, valmentajien ja muiden seuratoimijoiden rekrytointi on paljon helpompaa. Silloin jokainen pystyy valitsemaan itselleen oman tavoitetason mukaisen seuran, eikä myöhemmin tule pettymyksiä, kun odotukset seuran tavoitteista eivät toteudukaan.

Seurajohtaminen on vaativaa. Johdettavana ovat ihmiset ja asiat. Miten yhdistää ihmisjohtaminen strategiajohtamiseen. Miten otamme huomioon vapaaehtoiset, kannattajat ja yhteistyökumppanit? Miten tulemme median kanssa toimeen?

Mikäli seurasi kaipaa tukea pohdiskeluun oman seuran roolista (profiilista) ja seurajohtamisesta, tulen mielelläni keskustelemaan niistä kanssanne. Olen saanut olla muutamassa seurassa mukana eri seurajohtajan tehtävissä, sekä Palloliiton työssäni auttamassa useita seuroja seurajohtamisen arjessa. Alla muutama esimerkki yksittäisiin tarpeisiin. Näitä voidaan hyvin yhdistellä ja vaihtaa seuran omien tarpeiden mukaan

  1. Seuran oman identiteetin ja metodin päivitys
  2. Seuran oman profiilin löytäminen tai päivitys
  3. Tukea seuran johtamiseen
  4. Seuran arvojen päivitystyö ja miten ne saadaan toimimaan arjessa
  5. Seuran toimintasuunnitelman ja talousarvion laadinta
  6. Seuran strategian ja toimintasuunnitelman seuranta
  7. Seurayhteistyön kehittäminen
  8. Tuki seuran laatujärjestelmäprosessille
  9. KV toiminnan kehittäminen

Vesa Mäki
Seuramentor
+358 40 591 8859
vesa.maki@seuramentor.fi
seuramentor@gmail.com
www.seuramentor.fi

admin

Vastaa